Bestuursrecht

De overheid speelt een belangrijke rol in het leven van de Nederlandse burger. Als bedrijf en particulier komt u veel in aanraking met de overheid. Wanneer u in een  geschil terecht komt met de overheid heeft u een advocaat nodig met kennis van het bestuursrecht om u bij te staan. De Algemene wet bestuursrecht (AWB) bevat de algemene regels die gelden in de verhouding van de overheid t.o.v. bedrijven en particulieren. Soms ziet u zichzelf gedwongen om in bezwaar of in beroep te gaan tegen een besluit van de overheid. Wacht hier niet te lang mee, en schakel tijdig juiste juridische hulp in.

Juridisch advies bestuursrecht

Onze advocaten helpen u graag bij uw problemen met de overheid en zijn breed georiënteerd met kennis. U kunt vertrouwen op een gedegen analyse en strategie. Tegen de overheid procederen vergt soms een lange adem. Onze advocaten helpen u met de beste aanpak. Zij leggen u in begrijpelijke taal uit hoe u het beste uw zaak kunt aanpakken. Samen met de advocaat maakt u een plan van aanpak. Voor het opstellen van bezwaarschriften, het onderhandelen met de overheid en het procederen tegen de overheid bent u bij Hamer Advocaten aan het juiste adres.

U kunt bij ons terecht met al uw juridische vragen over: 

  • Bestemmingsplannen
  • Omgevingsvergunningen
  • Gebieds- en projectontwikkeling
  • Handhaving en toezicht
  • Nadeelcompensatie en planschade
  • Procedures bij de bestuursrechter

Aanverwante rechtsgebieden

Naast kennis van de Algemene wet bestuursrecht beschikt ons kantoor over ruime kennis van rechtsgebieden waarmee u tevens te maken kan krijgen als u bezwaar wilt maken of in beroep wilt gaan. Denk hierbij aan ondernemingsrecht en huur- en vastgoedrecht.

 

Tip: termijnen

Binnen het bestuursrecht is het belangrijk rekening te houden met de termijnen die gelden, denk hierbij aan de bezwaartermijn. Hierom is het aan te raden tijdig juridische hulp in te schakelen. 

Indien u overweegt in bezwaar/beroep te gaan tegen een besluit van de overheid, advies nodig heeft in een lastige situatie met de gemeente of u verwacht een procedure bij de bestuursrechter. Neem vrijblijvend contact op met Moshe Beukers. Zij helpt u graag verder.

Lees ook onze blogs voor tips over bestuursrecht.