Bouwrecht, bouwgeschillen en juridische bijstand

Hamer Advocaten heeft kennis van het bouwrecht. Hierin staan we aannemers, opdrachtgevers en onderaannemers bij. Uitgangspunt is om de economisch meest rendabele uitkomst te realiseren voor de cliënt. Dit kan door het geven van advies en bemiddeling, maar procederen hoort ook tot de mogelijkheden.

Het bouwrecht is apart geregeld in de wet. Bovendien geldt er vaak specifieke wet- en regelgeving in de bouw. Daarnaast kan er sprake zijn van arbitrage, dat is een speciale vorm van rechtspraak.

Bij Hamer Advocaten bent u aan het juiste adres als het gaat om bouwgeschillen en juridische bijstand.

Aannemer en aanneming van werk

Als aannemer kunt u te maken krijgen met juridische conflicten. Als aannemer loopt u bijvoorbeeld tegen de volgende problemen aan:

  • Aanvraag van vergunningen verloopt niet goed en u zoekt er hulp bij?
  • Wat mag er vergunningsvrij worden gebouwd?  
  • Aanneming van werk, problemen met de opdrachtgever of onderaannemers, hoe lost u dat op? Problemen over meer- of minderwerk, hoe gaat u daarmee om?
  • U wordt als aannemer aansprakelijk gesteld en u weet niet hoe u uit de impasse moet komen?
  • U heeft een dagvaarding gekregen of een brief van een advocaat en u wenst daar juridische bijstand bij?
  • Problemen met oplevering?
  • Beëindiging aanneming van werk en schadevergoeding?
  • Of andere juridische bouwproblemen?

Hamer Advocaten treedt regelmatig op voor aannemers die in de knel komen. Wij doen dat op een begrijpelijke toon, waarbij we gebruik maken van de kennis van de bouwwereld in combinatie met juridische expertise. Heeft u een probleem als aannemer, wij helpen u graag.

Omgevingsrecht

Wanneer u een huis wenst te bouwen kan de gemeente soms dwarsliggen. U heeft dan een geschil op het grensgebied van bouwrecht en bestuursrecht. Bij Hamer Advocaten bent u dan aan het juiste adres.

Wij hebben kennis van het omgevingsrecht en kijken verder dan de wettelijke regels. Zo kijken we ook naar de plaatselijke wet- en regelgeving en proberen te denken in oplossingen. In overleg met de klant bedenken we een strategie om die samen met de klant ten opzichte van de gemeente in te zetten.

Hamer advocaten heeft meerdere grote geschillen ten aanzien van het omgevingsrecht weten te beslechten ten voordele van de klant.

Contact

Indien u met een vraag zit over het bouwrecht, omgevingsrecht, aanneming van werk of andere bouwgeschillen neem vrijblijvend contact op met Moshe Beukers. Zij helpt u graag verder.