Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Kwestie van rekenen: 1+1+1+1 = 4

in: Arbeidsrecht

Denkt de werkgever dat de arbeidsovereenkomst van rechtswege eindigt, is de werknemer toch in vaste dienst. Het blijft een kwestie van rekenen. Voor een werknemer heb ik in 2018 nog succesvol geprocedeerd over dit onderwerp. Zeer recent, 14 mei 2020, is er over dit onderwerp een vonnis gepubliceerd. 

  • 25-May-2020
Lees het hele artikel

Vrijwillige terugtred en de stand van zaken in 2020

in: Strafrecht

Afgelopen week heeft de Hoge Raad twee arresten gewezen over vrijwillige terugtred. De eerste ging over vrijwillige terugtred bij een poging zware mishandeling en de tweede bij vrijwillige terugtred bij poging doodslag op een kind. In deze blog zal ik een algemene uiteenzetting geven over het leerstuk van de vrijwillige terugtred en beide casussen kort toelichten. 

  • 24-May-2020
Lees het hele artikel

Gratis mondkapjes voor iedereen uit het Gooi die na 1 juni naar de Rechtbank moet

in: Algemeen

Wij hebben een gratis mondkapje ter beschikking voor iedereen die in het Gooi woont (gemeentes Gooise Meren, Hilversum, Laren, Blaricum, Huizen en Wijdemeren) en die kan aantonen dat hij/zij op of na 1 juni 2020 naar de rechtbank moet. Let op, je hoeft geen cliënt te zijn bij ons. Je kunt het mondkapje, indien je aan de voorwaarden voldoen, iedere woensdag tussen 09:15 uur en 10:15 uur bij ons op kantoor ophalen.

  • 20-May-2020
Lees het hele artikel