Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Agenten beledigen doe je (niet) zo

in: Strafrecht

Deze blog gaat over een wat opmerkelijke zaak. Een politieagente reed met haar dochter door een stad. Zij was op dat moment niet in dienst. Zij reed een weg in die is bedoeld voor bestemmingsverkeer. In die weg kwam zij een bus tegen, waar zij niet langs kon. De bus mocht volgens haar niet door die weg rijden

Ze stapte uit om de buschauffeur aan te spreken, waarop een passagier naast de buschauffeur kwam staan en onder andere zei “Jij bent kankerlelijk”. Vervolgens reed zij achteruit de weg uit en reed de bus langs, waarop zij zag dat de desbetreffende passagier zijn broek naar beneden had gedaan en met zijn blote billen tegen het raam drukte. Deze blog gaat over welke strafbare feiten dit oplevert.

  • 27-Oct-2020
Lees het hele artikel

Wanneer mag een politieagent zijn vuurwapen gebruiken?

in: Strafrecht

Op 6 oktober 2020 heeft de Hoge Raad een interessant arrest gewezen over vuurwapengeweld bij de politie. Dit arrest is zeker interessant met het thans aanhangig Wetsvoorstel Geweldsaanwending Opsporingsambtenaar en de discussie over geweld van de politie in de Verenigde Staten (en Nederland). Deze blog gaat erover wanneer een politieagent zijn vuurwapen mag gebruiken. 

  • 08-Oct-2020
Lees het hele artikel

Flexwerker: let op dat je werkgever je het juiste aantal uren doorbetaalt als je ziek bent

in: Arbeidsrecht

Ter bescherming van de flexwerker is in de wet artikel 7:610b BW opgenomen. Dit artikel bepaalt dat als een arbeidsovereenkomst ten minste drie maanden heeft geduurd, de referentieperiode, de afgesproken arbeid in enige maand vermoedt een omvang te hebben gelijk aan de gewerkte uren drie maanden daarvoor. Men noemt dit het rechtsvermoeden van de omvang van de arbeid. De in dit artikel genoemde “drie” maanden wordt vaak als een vaststaand aantal maanden genomen. Maar is dit nu zo?

  • 28-Sep-2020
Lees het hele artikel