Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Zo min mogelijk kinderen in het arrestantencomplex

in: Strafrecht

Gisteren verscheen dit bericht in verschillende media: “Voortaan geen cel maar ‘pittig gesprek’ met minderjarige crimineeltjes”. Vooropgesteld is dit goed nieuws, niemand vindt het een goed idee als een kind van 13 in een politiecel wordt vastgehouden. Een kind hoort hier niet thuis.

  • 08-Aug-2019
Lees het hele artikel

Vakantie: dromen mag maar blijf realistisch

in: Arbeidsrecht

Ieder jaar na de vakantie is er een piek te zien in het aantal echtscheiding. Maar ook in het aantal mensen dat ontslag neemt om voor zichzelf te beginnen. Want tijdens de vakantie merk je hoe fijn het is om rustig op te staan, een beetje in huis rond te lopen, ontbijtje, misschien wat sporten, kopje koffie buiten de deur, gemaakt door een echte barrista, en zo kom je de dag wel door. Hoe heerlijk is het om nooit meer vroeg op te hoeven staan voor de baas, geen filestress meer, alle tijd voor jezelf en, ook fijn, alle tijd voor je gezin. Dus neem je tijdens je vakantie het ferme besluit: ik kap er mee! Ik word zelfstandig ondernemer.

  • 02-Aug-2019
Lees het hele artikel

Het achterlaten van kinderen in een hulploze toestand

in: Strafrecht

Afgelopen week verscheen er een arrest van de Hoge Raad waarvan ik diep ongelukkig werd, het draait arrest om artikel 255 van het Wetboek van Strafrecht. Het artikel luidt als volgt:

Hij die opzettelijk iemand tot wiens onderhoud, verpleging of verzorging hij krachtens wet of overeenkomst verplicht is, in een hulpeloze toestand brengt of laat, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie.

 

  • 26-Jul-2019
Lees het hele artikel