Strafrecht advocaat

Waar het in het civiele recht veelal gaat om waarde, zoals geld, gaat het in het strafrecht om toegevoegde waardigheid, zodat de verdachte zich niet slechts als een boef behandeld voelt, maar als een mens van vlees en bloed.

Iedereen verdient bijstand tegenover opsporingsinstanties en het Openbaar Ministerie. Voor de gemiddelde individu is het geen dagelijkse routine om als verdachte aangemerkt te worden. Wat zijn de rechten en plichten? Hoe om te gaan met vragen als ‘Hoe vertel ik het mijn familie?’, ‘Hoe moet dat nou met mijn baan?’, ‘Waarom mag ik niet bij het verhoor van mijn 18-jarige zoon zijn?’ of ‘Is die tolk eigenlijk wel betrouwbaar?’

Wat onze missie is

Ons doel is om mensen succesvol te begeleiden door het strafproces en om bescherming te bieden tegen de dwangmiddelen van de overheid. Wij zijn hierin wel reëel. Wij beloven geen vrijspraak als dat niet mogelijk is, maar onderzoeken op welke manier we de beste oplossing voor uw zaak kunnen bewerkstelligen.

Bijstand aan slachtoffers

Als één van de weinige advocatenkantoren in Het Gooi zijn wij erkend voor het leveren van bijstand aan slachtoffers in strafzaken Dit betekent dat wij slachtoffers ook pro deo kunnen bijstaan. Wij ondersteunen slachtoffers van geweldsmisdrijven of zedendelicten in het opstellen van een schadevergoeding, gebruik te maken van het spreekrecht om hun gevoelens zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen van de rechters, en in alle facetten van het te volgen strafproces.

Bijstand aan verdachten

Ons advocatenkantoor heeft een jarenlange ervaring met het bijstaan van cliënten in het strafrecht, niet alleen in Het Gooi (Bussum, Naarden, Huizen, Hilversum en Laren en Blaricum) maar ook daarbuiten. Wij staan cliënten bij in rechtbanken door heel het land. Wij staan zowel meerderjarige als minderjarige verdachten bij. Wij hebben onder andere ervaring met zaken betreffende:

Wij hebben onder andere veel ervaring met zaken op het gebied van:

  • Diefstal
  • Opiumwet
  • (Poging tot) doodslag
  • Mishandeling
  • Fraude, witwassen en heling
  • Vernieling
  • Verkeersstrafrecht
  • Zedenmisdrijf
  • Oplichting

Meer weten?

Wordt u verdacht van een strafbaar feit, neem dan contact op met Michiel Schimmel. Bent u slachtoffer van een strafbaar feit, neem dan contact op met Kicky Hamer. 

Meer weten over strafrecht? Lees dan onze blogs over het strafrecht